Apariția plăcilor MgO

Marele Zid din China a fost una dintre primele structuri construite cu un amestec de mortar și oxid de magneziu. Până în secolul al XX-lea, utilizarea magneziului în construcții a scăzut. Constructorii au recurs la materiale mai ieftine, cum ar fi cimentul Portland, pentru a construi case.

Cu toate acestea, în ultimii 20 de ani, magneziul a fost din nou recunoscut ca un component important în construcții. Este utilizat în plăcile de oxid de magneziu, utilizarea acestor plăci este încurajată pentru rezistența, durabilitatea, reciclabilitatea și versatilitatea pe care le oferă.

Aceste plăci pot fi utilizate în locul panourilor de gips și chiar al gips-cartonului. În afară de a fi ecologice, aceste plăci sunt, de asemenea, mai bune din punct de vedere al sănătății și siguranței.

 

Ce este o placă MgO?

Placa de oxid de magneziu este o placă dezvoltată pentru a fi utilizată în mai multe proiecte de construcții. Ele pot fi utilizate în căptușeala pereților, tavanelor, plafoanelor, substratului, suportului de țiglă și fațadelor. Este fabricat din oxid de magneziu și, prin urmare, are caracteristici precum rezistența la foc, rezistența la șocuri, rezistența la creșterea mucegaiului și rezistența la intemperii.

Placile de MgO sunt disponibile în diferite grosimi și dimensiuni pentru a fi utilizate intr-o varietate de aplicații. Puteți obține plăci MgO cu un finisaj neted sau chiar si un finisaj texturat. În ceea ce privește culoarea, acestea pot fi livrate în culori precum alb, gri deschis și bej.

În ce constă o placă MgO?

Magneziul este un compus similar cu aluminiul, fiind folosit pentru greutatea și rezistența sa ușoară. Magneziul pur nu este stabil și, prin urmare, este utilizat în artificii. Cu toate acestea, atunci când oxigenul este combinat cu magneziu, devine un produs total opus ca si caracteristici și este utilizat în scopuri de protecție împotriva incendiilor.

În afară de magneziu și oxigen, cimenturile de magneziu, făina de lemn și alți aditivi sunt utilizați pentru a îmbunătăți rezistența și a spori alte proprietăți ale acestor plăci. Plăcile MgO au, de obicei, un strat de armare in centru și uneori chiar la suprafata, sub formă de plasă de sticlă, șapă fină sau chiar fibre. Folosind aditivi se poate imbunatati rezistența la intemperii și flexibilitatea acestuia.

Avantajele Plăcilor MgO

Plăcile MgO oferă o alternativă superioară pentru clădirile sănătoase, accesibile, durabile și eficiente din perspectivă  energetică. Acestea reprezintă un material de construcție avansat din punct de vedere tehnologic, oferind performanțe superioare în comparație cu alte produse tradiționale pe bază de lemn, gips și ciment.

Proprietăți

Plăcile din MgO au proprietati multiple ceea ce le face o alegere excelentă ca și material pentru construit.

Rezistență la foc

Principalul material utilizat în realizarea plăcilor noastre îl reprezintă oxidul de magneziu. Acesta este constituit dintr-un material ce nu poate arde. Reacția la foc a plăcii de Mgo este încadrată în clasa A1, evitându-se astfel dezvoltarea incendiului

Rezistență la apă

În urma testelor realizate ,s-a demonstrat rezistența plăcilor Mgo la apă, permițând o expunere pe termen lung la un mediu umed fără a se umfla, delamina sau dezintegra.

Izolare excelentă atat termică cat și fonică

zolarea termică, cât și fonică a plăcilor MgO este asigurată de perlit, un material poros, aflat în componența plăcilor. Grație acestuia, placa devine o barieră pentru sunete sau zgomote, nivelul de protecție fonică ajungând până la 44 dB, izolație termică - 0,16 W/mK.. ​

Rezistență la bacterii și insecte

Plăcile MgO sunt complet anorganice, nu putrezesc, nu alimentează mucegaiul sau igrasia, dar mai ales, opresc apariția acarienilor ce atacă lemnul.

Ușurința în utilizare

Plăcile din MgO nu sunt atât de fragile precum cele din fibrociment, facilitând utilizarea mult mai rapidă a acestora, deși sunt utilizate șuruburi, cuie sau capse. Aceste plăci sunt mai rezistente și durabile decât plăcile de gips carton, fibrociment, polistiren-beton, ipsos trefilat etc.

Produs ecologic

Plăcile Mgo sunt realizate fără substanțe chimice și toxice periculoase, oferind astfel o siguranță mult mai mare în utilizarea lor. Spre deosebire de alte materiale de construcție, plăcile MgO sunt lipsite de azbest, amoniac, siliciu, benzen, formaldehidă, ce au efecte negative asupra sănătății.

Aveți întrebări legate de produsele din MgO?

Oferim consultanță pentru produsele noastre, acestea având utilizări multiple în domeniul construcțiilor și nu numai,