Cât de bine se confruntă plăcile MgO cu alte materiale alternative?

Plăcile de oxid de magneziu cunoscute si ca placa de MgO, devin destul de populare în rândul constructorilor pentru capacitățile lor ignifuge , dar oare sunt acestea soluția finală atunci când vine vorba de materialul de construcție? Cum funcționează alte materiale în comparație? Cecaracteristici unice pierdeți alegând placile cu oxid de magneziu pentru casa sau biroul dvs. Iată o defalcare completă:

Rezistent la foc

 MgO și silicatul de calciu prezintă ambele un nivel ridicat de rezistență la foc. Fiind incombustibile, acestea nu vor răspândi focul și nu vor provoca fum, făcându-le excelente pentru instalare în case și birouri. Plăcile de gips posedă și ele o mare rezistență la foc, dar în cele din urmă vor începe să se carbonizeze din foc la aproximativ 200 ° C.

Pentru rezistența la foc pură, MgO și silicatul de calciu sunt opțiunile preferate.

Rezistenta la apa

Nici MgO, nici silicatul de calciu nu sunt impermeabile, dar au o mare rezistență la apă, ceea ce înseamnă că o pot rezista pentru perioade foarte lungi. MgO prezintă, în general, un nivel mai bun de rezistență și este o opțiune considerabilă pentru cei care locuiesc în zonele de coastă unde apa poate conține și sare.

Gipsul nu are rezistență împotriva apei și va începe să se degradeze destul de repede după expunere prelungită.

Proprietăți fizice

MgO are o densitate redusa dar este un material puternic, cu o mare flexibilitate, adăugând rezistenței sale generale la impact. Silicatul de calciu are o densitate mai mare, dar oferă, de asemenea, multă durabilitate, cum ar fi MgO. Conductivitatea termică a tuturor celor trei materiale este destul de similară datorită compoziției lor anorganice.

Alte aspecte importante

Silicatul de calciu este destul de fragil și se va sparge atunci când se utilizează pistoale pneumatice pentru cuie. MgO poate rezista la aplicații mai puternice, inclusiv la cuiele aplicate folosind pistoale pneumatice. Fixarea gipsului nu este posibilă datorită compoziției de hârtie kraft.

Plăcile din silicat de calciu nu sunt ecologice deoarece conțin azbest, care nu este prezent în plăcile MgO.

Concluzie

În afară de faptul că este ignifuga, o placa de MgO este destul de ieftină, bifând aproape toate caracteristicile necesare pentru a face o includere binevenită în tot felul de clădiri.

Plăcile MgO furnizate de UMAC România rezistente la foc sunt clasificate A1 în conformitate cu standardul european EN 13501-1.

Contactați-ne completând acest formular sau apelându-ne la +0749074907.

Aveți întrebări legate de produsele din MgO?

Oferim consultanță pentru produsele noastre, acestea având utilizări multiple în domeniul construcțiilor și nu numai,