De la trecut la prezent: tot ce trebuie să știți despre plăcile din MgO

Plăcile din oxid de magneziu – plăcile MgO – sunt probabil cele mai benefice progrese pentru industria construcțiilor. Acest produs este fabricat folosind magneziu și oxigen de înaltă calitate în medii controlate pentru a asigura rezistență ridicată la foc, la inghet, la apă etc. Izolarea fonică, temica si acustica impreuna cu alte atribute conferă plăcilor MgO un avantaj față de alte tipuri de plăci pentru construcții.
Să ne parcurgem istoria, evoluția, producția, utilizările și avantajele plăcilor de oxid de magneziu pentru construcții.

Istoria placilor MgO

Utilizarea plăcilor de oxid de magneziu se întoarce în epoca Marilor Piramide și a Marelui Zid Chinezesc. Magnezia a fost amestecată în mod tradițional cu mortar pentru construcția zidăriilor. Pe măsură ce am avansat în secolul al XX-lea, utilizarea magneziului în scopuri de construcție a înregistrat o scădere atunci când au fost puse la dispoziția constructorilor alternative mai ieftine, precum OSB, gips, placaj PFL și ciment Portland.
Cu toate acestea, cu aproximativ două decenii în urmă, magnezia și-a revenit sub forma unor plăci de oxid de magneziu fabricate în mod durabil. Datorită beneficiilor pe care le-a oferit, a devenit rapid cea mai bună alegere a constructorilor în era gipsului și a cimentului Portland.

De când a intrat pe piețe, placa MgO a rămas cea mai bună alegere materială în scopuri de construcție.
Placile de MgO sunt un înlocuitor excelent pentru alte tipuri de plăci sau panouri datorită fabricării ecologice. Aceste atribute sporesc bunăstarea și siguranța contractanților de construcții și a rezidenților.

Cum sunt produse plăcile de oxid de magneziu?

Majoritatea carbonitei de magneziu din lume provine din China și Europa. Fabricarea plăcilor MgO implică combinarea oxigenului și carbonitei de magneziu sub presiune extremă și temperaturi ridicate pentru a forma o structură de piatră a MgO. Aceste pietre MgO sunt zdrobite sub formă de pulbere și combinate cu săruri Epsom sau sulfat, clorură, celuloză, apă, perlit, fibre de sticlă și alte materiale care permit rezistență la căldură incredibilă, impermeabilitate, izolare fonică – acustică și caracteristici izolatoare.

Utilizările plăcilor cu oxid de magneziu

Aplicațiile moderne ale plăcilor MgO sunt vaste. Acestea sunt utilizate pentru a construi proprietăți rezidențiale, proprietăți comerciale, complexe de apartamente înalte și alte structuri. În interiorul clădirilor, placa MgO este folosită ca un ca un material consolidant sau de sustinere, ca si placă pentru pardoseli flotante, pentru realizarea de tavane suspendate, a plafonului, pentru realizarea mansardelor, a panourilor de perete rezistente la foc. La exterior, servește ca si invelis pentru izolatie sau realizarea peretilor exteriori fiind un material foarte bun pentru protectie impotriva umezelii.
Oferim o gamă largă de placi MgO pentru pereți exteriori sau interiori, pereti despartitori, compartimentare mansarde, realizare de pardoseli flotante, realizare de camere cu acustică joasă si multe altele.

Oferim o gamă largă de placi MgO pentru înveliș exterior, invelis de pereti interiori, pereti despartitori, compartimentare mansarde, realizare de pardoseli, realizare de camere cu tratament acustic si multe altele.

Aveți întrebări legate de produsele din MgO?

Oferim consultanță pentru produsele noastre, acestea având utilizări multiple în domeniul construcțiilor și nu numai,